torstai 5. toukokuuta 2011

Päivitystä

Viime kerrasta onkin jo liian pitkä aika!
Tässä keväällä käytiin Lakun kanssa tokon alkeiskurssilla. Kaiken kaikkiaan oli mukavaa tokoilla pitkästä aikaa maneesissa, mikä oli Lakulle tuttu paikka pentukurssilta. Kiva oli huomata, että edistystä siihen on tapahtunut. Nyt oltiin pääasiassa hiljaa, ja maltettiin jopa olla hiljaa myös silloin kun ei tehty mitään. Mukava yhdessätekemisen meininki jäi kurssilta mieleen. 

Näyttelyssä käyntiä kaavailin myös, mutta sitten tuli karvanlähtö ja epäilin että myös juoksut olis tulossa. Toistaiseksi niitä ei ole kuitenkaan näkynyt, eli tulevat varmaan juhannukseksi niin kun viime vuonna. Päätin kumminkin lykätä näyttelyssä käyntiä siihen, että saadaan ne juoksut pois päiväjärjestyksestä.

Porokoiratokoissa on käyty jonkin kerran. Lakun palkkaamista pitäisi vähentää roisisti. Ja kait sen voisi jo uskaltaa pitää irtikin... Ilman että mitään katastrofia tapahtuu. Hyvin sillä tuo luoksetulo toimii. Tulee pyynnöstä, vaikka näkee toisia koiria, ja tässä keväällä oli semmoinenkin tilanne, että jänis lähti naapurin pihalta juoksemaan. Laku näki sen ja matkaa pupuun oli vain noin 5-10 metriä. Lähti perään, mutta kun pyysin luokse niin sehän tuli! Kiva oli huomata, että tontin rajat on opittu ja pyynnöstä tullaan oli tilanne mikä hyvänsä. Ja myös se tuli varmistettua, ettei tuolla riistaviettiä ole. Itse melkein sössin koko jutun, kun se tuli, niin kaivoin namin (todellakin, yhden ainoa namin!) taskusta. Sen hotkaistuaan se lähti vielä uudestaan menemään, pyysin taas luokse ja se tuli taas. Nyt sitten älysin itsekkin palkata runsaammin ja sisällä vielä lisää.  Hieno, mahtava, paras! Semmosen luottamuksen osoituksen se on nyt kotioloissa saanut, että saa aika usein kulkea irtiolevana autosta sisään ja toisin päin. Ja hyvin on toistaiseksi sujunut.

Tokojuttuja ollaan eniten harjoiteltu, ja siitä pieni tiivistelmä: Seuraamisessa meillä menee täyskäännös uusiksi, kun olen itse kääntynyt väärään suuntaan PK-puolta ajatellen. Itse pitäisi opetella katsomaan horisonttiin eikä tuijottaa koiraan. Jääviä pitäisi harjoitella lisää, ne on ihan alkutekijöissään. Käännyt Lakun eteen vielä jokaisessa niistä. Noutokapulan kanssa olen jo vähän pystynyt kotioloissa silittämään ennen kapulan ottamista. Paikallaanolo menee kotona ihan kivasti, häiriön kanssa pitää palkata paljon. Hyppy kaipaa vielä toistoja. Tietää mitä tehdä, mutta varmaan annan sille vielä jonkin vartaloavun epähuomiossa. Nyt on harjoiteltu takapalkkaa, ja muutaman kerran jälkeen se oppi sen. Nyt onnistuu jo yksin ollessanikin takapalkalla palkkaus.

Jälkihommat aloitetaan lähipäivinä. Nyt olisi hyvät ilmat, mutta ei oikein sopivaa rakosta ole löytynyt. Jospa viikonloppuna pääsisi jo metsään muutoinkin kun lenkkeilyn merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti