keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Tokoa

Eilen käytiin kahdestaan. Seuraamista tehtiin n. 5x5 metriä neliössä molempiin suuntiin. Se meni hyvin, kun ei ollut häiriötä. Sitten otettiin pari noutokapulan tuomista. Näissä ei olla edistytty, vaikka ollaan kotonakin harjoiteltu. Lopuksi paikallaan istumista. Aika paljon piti palkata ja kehua, jotta malttoi olla. Sitten käytiin Riksun kanssa iltalenkillä aaviksella ja päivä oli pulkassa.

Tänään reenattiin porokoiralauman + saksanpaimenkoiran kanssa. Lakun kanssa oltiin aluks kentällä kolmen muun koiran kanssa yhtä aikaa. Seuraamista epämääräisellä kuviolla, kulmia ja pari täyskäännöstä. Taas piti palkata aika tavalla. Sujui ihan mukavasti, ja malttoi keskittyä minuun kivasti. Ja jos meinasi huomio kiinnittyä muualle, sain sen omasta mielestäni melko hyvin korjattua. Oli aika kylmä tuuli, niin välillä käytiin "lepäilemässä" autojen takana, jotta sain lämmiteltyä omia sormiani. Seuraavaksi kokeiltiin kapulan tuontia, tämä meni entiseen tapaan. Hyvin kävi hakemassa, sitten pudotti pari kertaa innoissaan. Vähän aikaa aina tuumaili, kävi nostamassa kapulan, ja lopulta pudotti sen mun käsiin. Palkkasin aina siitä, kun pudotti sen käsiin. Viimeinen otettiin ihan tosi lyhyeltä matkalta, ja se onnistui yhdellä tuonnilla. Jatkossa pitänee ottaa vaan noita kapulan heittoja lyhyelle matkalle (omille varpaille), jotta ei ehdi sitä niin montaa kertaa pudottamaan. Tai sit pitää miettiä tähän joku uusi juttu, tai sitten jättää vähäksi aikaa hautumaan. Ai niin, nyt tulikin mieleen se kapulan kanssa juokseminen, mitä tehtiin Kuopiossa. Sitähän me seuraavaksi tehdäänkin! Ensimmäisen "erän" lopuksi otin paikallaan istumista. Aikas paljon piti kehua ja palkata, jotta pysyi kutakuinkin istumassa. Laku ehti jo tapansa mukaan tarjota maahanmenoa ym. välissä. Aihki pyöri hetkosen meidän ympärillä häiriönä, silloin sujui yllättävän hyvin!

Toisella kierroksella otettiin hyppyä. Laku hyppäsi estettä molempiin suuntiin ja sai namipalkan kummaltakin puolelta. Meni hyvin. Sitten ihan viimeiseksi ajatellin kokeilla makkararingin tyyppistä leikkirinkiä, että koiralle jäisi hyvä fiilis. Mut se ei oikein onnistunut. Laku ei ehkä oikein hoksannut mitä siltä pyydettiin, ja kentälle oli jo tullut vaikka mitä hajujakin mitä haistella. Tai toinen vaihtoehto, että se paineistui liikaa ja tuo haistelu oli sijaistoimintaa. Jälkimmäistä puoltaisi sekin, kun se alkoi yhdelle tutulle ihmiselle jopa haukkua vahtihaukkua tyyllin "kukas kumma sinä oikein olet", mikä on Lakulle epätyypillistä käytöstä. Sitten muutettiin se makkararingiksi ja siitä se tykkäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti