tiistai 31. toukokuuta 2011

Tottista

Tällä kertaa saatiinkin yksityisopetusta, kun oltiin ryhmän vetäjän lisäksi ainoat paikallaolijat meidän ryhmästä. Aluksi noutoa, mukana oli se kapula, josta Laku ei oikein tykkää, mutta jälleen toisella kerralla se toi sen hyvin. Uutena juttuna nyt vaadittiin perusasennossa istumista ennen noutoon lähtöä, pidin sitä kyllä pannasta kiinni ja hyvin se siinä pysyi. Ikuinen sama ongelma, että en osaa oikein vaikeuttaa näitä liikkeitä itse. Sitten perusasentotreeniä ja vähän seuraamista. Perusasennot ihan ok, pepun käyttö ei vieläkään oikein lähde, mutta ei olla sitä kyllä harjoiteltukaan. Seuraamisesta tulikin vahingossa aika pitkä pätkä. Aluksi oli väljä, sitten vähän korjasi kun sai namin ja sitten kun minä vielä rupesin Hilkan kehotuksesta katsomaan suoraan eteen koiraan tuijottamisen sijasta, niin kuulemma vielä parani.
Sitten jääviä. Näistä tuli sellainen ohje, mitä en ole tiennyt, että kannattaa harjoitella istu-maahan-seiso, kun tulevat kisoissa siinä järjestyksessä. Istumisessa oli ensin vähän hitautta, sitten meni hyvin. Maahanmeno ei meinannut onnistua. Saatiin häiriökoira lähelle ja Laku kuulemma meni pepun kautta istumaan eikä "niiaamalla". Tätä tahkottiinkin jonkin verra. Tähän asti se on kyllä osannut maahanmenotekniikan, ja lopulta löytyihän se sieltä. Tämä meni tänään huonoiten kaikista. Sitten seisomista, jonka se osaa hyvin. Tässä kokeiltiin sitä että pyydän seisomaan, heitän namin sen taakse ja jatkan itse matkaa. Meni ihan ok:sti tämäkin uusi juttu. Lisää vaan harjoitusta. Tässä kohti meinasi kerran lähteä tutustumaan Unaan paremmin. Una oli siis siinä muutaman metrin päässä meistä. Mutta kun pyysin luokse niin hienosti ja nopsaan se tuli. Loppuun kerran A-este niin, että heitin lelun Hilkalle, ja sitten päästin Lakun. Ajatus oli, että jos ei mene yli, niin Hilkka ei anna lelua. Meni sitten kerralla yli ja leikillä palkkautui. Sitten kokeiltiin estettä. Ihan täysimittaista metrin estettä. Mietin hetken, että uskallanko kokeilla, kun ei olla näin korkeata vielä hypitty, mutta sitten ajattelin että samahan tuo, kun joskus se on kuitenkin kokeiltava. Sama tekniikka oli tässäkin, pidin Lakusta kiinni ja heitin lelun esteen yli Hilkalle. Laku lähti ja hyppäsi yli. Päällä se vähän kompastui esteeseen, ja selkä meni vähän huonon näköisesti väärään suuntaan (enpä osaa selittää). Maahan päästyään kuitenkin leikki normaalisti ja näytti olevan hauskaa. Vein sen sitten autoon, kun ajatus oli, että tämä on viimeinen liike. Hilkka sanoi, että vaikuttaa hänen mielestään melko kovalta koiralta, ettei yks kerta jää sille mieleen. Ja enpä itsekkään usko että se yhdestä kerrasta pilalle menee. Hyvä kun tuli kokeiltua. Seuraavalla kerralla kannattaa kuulemma ottaa matalampi este. Ja itse ajattelen että vaihtelevasti voisi jatkossa välillä kokeilla vähän korkeampaakin, jos nyt ei ihan noin korkeata. Ja pitää nyt pari päivää seurata nitkahtiko lihakset. Ei iltalenkillä näyttänyt vaivaavan, mutta voihan se olla että on vasta huomenna kipeä jos on.
Kaiken kaikkiaan hyvät treenit. Itseä taas vähän jännitti, kun oli vähän uudessa porukassa näin tottista ajatellen. On kyllä tosi hyvä treenata välillä eri ihmisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti