lauantai 27. maaliskuuta 2010

Pentukurssi 3/8

Keskiviikon aihe oli peruskäskyt. Alussa oli taas kontaktiharjoituksia, jotka jo tällä kertaa onnistuivat tosi hienosti häiriön alla. Sitten tehtiin istumista ja maahanmenoa, seisomista, seuraamista, ohitusharjoituksia. Tällä kertaa kaikki sujui hyvin, malttoi tehdä juttuja ja keskittyi tekemiseen. Ohitusharjoituksissa oli jo pikku pätkiä oikeaa seuraamista katsekontaktin kanssa. Laku haukahti treeneissä pari kertaa, siinä kaikki. Exittiä ei jouduttu nyt käyttämään kertaakaan. Ainoa asia, mikä jäi vähän harmittamaan, oli kun kymmentä vaille katsoin kelloa, ja luulin että nyt tämä loppuu ja kaikki meni hienosti, niin tehtiin vielä yksi harjoitus, ympyrässä seuraamista eri vauhdeilla. Tämä oli jo vähän liikaa, Laku ei jaksanut enää, kun oli maha täynnä lihapullia, ja muutenkin tuo 60 minuuttia on kyllä melkoisen pitkä aika. Mielessä kävi, että pujahdamma pois, mutta en sitten kuitenkaan lähtenyt. Tässä menimme sitten seinustalle huilimaan ja haistelemaan ympäristöä, kun hommat ei enää kiinnostaneet, eikä lihapullatkaan kelvanneet. Olisi pitänyt älytä lähteä.
Kaiken kaikkiaan, ahkeruus palkitaan. Maanantaina ja tiistaina harjoittelimme kotona kontaktin ottoa ahkerasti, ja molempina päivinä kävimme eri koirien kanssa eri paikoissa häiriötreeneissä. Se osaltaan auttoi. Ja toinen juttu oli, että keskiviikkona käytiin Aadan ja Marjutin kanssa reilun tunnin leikkimis-lenkillä päivällä. Laku sai purkaa suurimman energiansa siellä. Ehti lepäillä 5 tuntia ennen treenejä ja jaksoi mielestäni hyvin olla. Aina tämä lenkkeily päiväsaikaan ei ole mahdollista, mutta nyt se onnistui ja vaikutti toimivan niin kuin piti.
Sunnuntaina olisi noutoa.
Niin, ja hyviä vinkkejä tuli taas lisää treenikamuilta (kiitos asianosaisille!!). Naksuttelussa voisin itse palkata Lakun ihan rauhallisesti naksauksen jälkeen. Siinä on sekunti aikaa palkata, ja palkkaan nyt aivan liian nopeasti (=häsellän). Ja toinen kullan arvoinen vinkki oli, että meidän pitäisi alkaa käydä kentällä ihan vaan olemassa. Sitten kun Laku on rauhassa, tehdään joku pikku juttu ja autoon. Ja yksi toinenkin asia selvisi, nimittäin se, että Laku ei välttämättä tule enää kaikkien ennestään vieraiden narttujen kanssa toimeen. Leikkimistä kokeiltiin koirien ollessa vapaina. Rähinäksi meni. Mitään fyysisiä haavereita ei ehtinyt onneksi sattua. Ja tämän jälkeen tehtiin tiivistä häiriö seuraamista jossa koirat olivat ihan vierekkäin lopulta, ja se onnistui hyvin. Eli ei rähinöitä enää siinä vaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Hyvä juttu, että treenit sujuu! Harvinaisen sukupuolitietoista sakkia nämä sisarukset, ei Urhokaan tulee enää vieraiden urosten kanssa juttuun, narttujen kanssa ei ole ongelmia ;-)

    VastaaPoista
  2. Hyvä oli huomata asia näin, ettei mitään vakavaa päässyt sattumaan. Laku alkaa olla jo iso tyttö. Jatkossa pitää uusien leikkikavereiden kanssa olla varovainen. Vaikka ei Lakullakaan urosten suhteen ole ollut ongelmia. Ei varmaan vieraiden vanhempien narttujen kanssa enää edes kokeilla. Pennut sitten erikseen. Mukava oli huomata, että Laku palautui tuosta niin nopeasti, eikä sille näyttänyt jäävän mitään. Treenit sujuu mukavasti. Tuo äänen käyttö on tällä hetkellä SE juttu, mitä työstetään.

    VastaaPoista