torstai 18. maaliskuuta 2010

Poistetut hampaat

Lakulta poistetut hampaat oikeassa järjestyksessä. (Toivottavasti muistan nämä vielä oikein! Kun katselin taas röntgenkuvia, heräsi pieni epäilys, että kuvassa oikealla olevat hampaat voisivat olla toisin päin... Mutta en ole varma.)

Eli vasemman puoleinen hammas on koiran oikealta puolelta poistettu P1-hammas (kulmurin takana oleva eka hammas, joka näytti aluksi olevan ylimääräinen hammas). Kaikki asiat eivät jääneet mieleen keskustelusta lääkärin kanssa toimenpiteen jälkeen. Joten nyt vasta selvisi itsellenikin, että hammas oli liikkunut ja rtg:ssä näkyi juureen asti levinnyt infektio, joka varmasti oli syönyt jo juuren pois. Siksi hammas näyttää omituiselta ja sen takia se poistettiin.

Keskimmäinen hammas on vasemman kulmurin edessä ollut etuhammas, eli I3. Tämä todettiin rtg:ssä kuolleeksi, ja kiille puuttui kokonaan. Hammas poistettiin.

Oikean puoleinen hammas on koiran vasemman kulmahampaan takana ollut P1 -hammas, joka oli virheasennossa leukaluun alla. Poistettiin siksi.

Se kulmahammas, joka alunperin tapaturman seurauksena vähän liikkui, ja j0nka juuresta tuli silloin verta, oli siis koiran vasen alakulmahammas, jonka molemmilta puolilta jouduttiin nyt poistamaan hampaat. Ties vaikka tuo sen puolen P1:n virheasentokin johtui juuri siitä, sitä en hoksannut silloin kysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti