lauantai 20. maaliskuuta 2010

Hukkaharkat

Eilen illalla kävimme Lakun kanssa pitkästä aikaa hukkaharkoissa.
Lakulle otettiin kolme lähtöä. Ensimmäisessä Laku käveli lumista polkua pitkin ekana, ja kas kummaa maalimies olikin mennyt yhden puun taakse piiloon. Ensin sille piti vähän haukahtaa, ja heti perään Laku loikkasi maalimiehen luokse. Se meni tosi hienosti! Toinen ukko oli umpihangen takana, johon mentiin lumikenkien jättämää jälkeä pitkin. Ukko oli vähän piilossa kuusen takana, ja tällä kertaa Laku vähän mörköili ja haukkui paljon. Lopulta rohkaistui ja meni herkkujen syöntiin, kun oli muutaman kerran kysynyt katseella neuvoa, ja kerran taisi olla tulossa luoksekin. Mulla kestikin jonkin aikaa, ennekun ehdin perille, lunta oli aika reippaanlaisesti, enkä hoksannut ottaa lumikenkiä mukaan, joten yli reiteen ulottuvassa hangessa ainut etenemiskeino omistajalle oli neliveto =D. Onneksi Lakulle riitti myös äänellä kehuminen ja kannustus. Viimeisenä Lakulle otettiin vielä näkölähtö, ja se sujui mallikkaasti.
Mukana treeneissä oli islanninpaimenkoira ja kaksi porokoiraa. Laku pääsi autoon huilimaan ja minä menin maalimieheksi metsään. Sen verran raskasta hommaa oli lumessa tarpominen, jotta ensi kerralla ei lumikengät kyllä jää kotiin =). Lopuksi Laku sai leikkiä porokoiraleikkejä Raikun kanssa. Ja minä sain hyviä vinkkejä Leenalta, miten toimia Lakun haukkumisen kanssa. Seuraavilla kerroilla pentukurssilla kokeilemmekin sellaista, että kun Laku alkaa haukkua, lähdemme pois toisten luota vähän kauemmaksi. Sitten kun se rauhoittuu (=hiljenee), kehun sitä ja palaamme toisten koirien luokse. Kiitos vinkeistä! Mukavaa oli. Toivottavasti pääsemme pian taas mukaan!

2 kommenttia:

  1. Palkkion poisto eli koira pois koirakavereiden luota, jos haukkuu. Naksutinkoulutus :) Jotain oon ymmärtäny, mutta entäs omien koirien kanssa... :/

    VastaaPoista
  2. Näin juuri. Ja kehuja sitten kun on nätisti, ja kehun ja namien jälkeen paluu takaisin, joka myös palkka. Näinköhän minäkään osaan tätä käytännössä näin loogisesti toteuttaa, mutta yrittää pitää jatkossa =D.

    VastaaPoista