torstai 18. maaliskuuta 2010

Peruskäskyjen harjoittelua



Tänään pidettin pienet treenit. Pyysin Jennaa kuvaamaan ja oikomaan suurimpia virheitä mun ohjaamisesta. Harjoittelin Lakun kanssa istumista, maahanmenoa, seuraamista, perusasentoa ja leikkimistä. Hampaiden harjausta kokeiltiin myös vähän eri ympäristössä. Seisominen unohtui, mutta jos sitten ensi kerralla. Perusasennossa mun käsi nousee aina liian ylös, jonka takia Laku ei pidä neljää tassuaan maassa. Kun muistin pistää kättäni vähän alemmas, alkoi näyttää paremmalta. Suurin osa asennoista oli kuulemma suoria (hyvä).

Seuraamisessa on apuna vielä kosketuskeppi, jota Laku seuraa mielestäni ihan kivasti. Jatkossa minun pitäisi tehdä näköjään suoremmat käännökset, eikä u-mallisia kulmia. Avartavaa katsoa videoita =). Myös täyskäännöstä ja käännöksiä paikallaan ollessa voisi alkaa harjoittelemaan.


Pitäisi näin alussa malttaa harjoitella vain yhtä liikettä aina muutaman toiston verran, ja sitten vasta vaihtaa, että tulisi lisää toistoja ja varmuutta eri liikkeisiin. Eikä näin niin kuin minä jostain syystä tein tällä kertaa, että istu, maahan, istu, maahan. Laku osaa tehdä ne kyllä tosi hyvin, kunhan vaan itse pidän loogisemmat treenit. Myös äänenkäyttöön pitäisi kiinnittää huomiota. Nyt tulee sanottua kaikki käskyt samalla äänenpainolla (enpä ole itse tähän huomiota kiinnittänytkään!). Tarkoitus olisi sanoa istu, maahan ja seiso eri äänellä, jotta koira oppisi paremmin erottamaan eri liikkeet. Ja yks hyvä neuvo oli, että voisi jo tässä vaiheessa antaa myös vapautuskäskyn kaikkien liikkeiden jälkeen. Kiitos Jenna! Ja leikkimiseen tuli myös hyvä neuvo, että pitäisi yrittää saada koira leikkimään enemmän ohjaajan kanssa, eikä niinkään heittää sille lelua, jolla se sitten itse leikkii.
Treenien jälkeen suunnattiin lenkille, jossa Laku sai painella täysillä bullmastiffien kanssa. Harmi kun oli jo niin pimeää, ettei lenkkikuvia saatu. Kyllä nyt uni maittaa pikku neidille =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti