sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Pentukurssi 2/8

Tänään oli aiheena luoksetulo. Ja meidän ongelmaksi muodostui haukkuminen, niin kuin jo ennalta osasin varautua. Eroa edelliseen kertaan voisi verrata vaikka niin, että edellisellä kerralla Laku haukahteli, nyt se haukkui. Onneksi mulla oli perjantaiset vinkit, muuten ei olis tullut mitään. Kävimme haukkumisen takia ulkona useita kertoja, kävelimme siellä pientä jäähylenkkiä, ja kun Laku alkoi ottaa kontaktia niin palkitsin ja palasimme sisälle. Välillä tuntui itsestä, että en tiedä mitä olen tekemässä. Ja kieltämättä jäähylenkit olivat hyväksi myös emännälle =), koska alkoi kyllä ärsyttää kun yks vaan haukkui. Lopussa viimeisellä kerralla emme menneet enää ulos asti, vaan riitti kun tulimme maneesin ovelle "norkoilemaan". Minusta alkoi siinä vaiheessa vähän tuntua siltä, että Lakulle oli palkinto päästä ulos, niin päätinkin viime hetkellä jäädä siihen. Ja siihen se sitten rauhoittui, joten ihan kun olisin osannut jotain tehdä oikeinkin. Voi olla, että olisi pitänyt käydä pidemmällä lenkillä ennen treeniä. Nyt ollaan molemmilla kerroilla käyty 20 minuutin irtiolo lenkillä ennen maneesille menoa. Ja toinen, mikä varmaan vaikutti, oli tuo aihe. Kun kaikki innokkaasti ja lennokkaasti kutsuivat ja kehuivat koiriaan, ja koirat juoksivat. Ja sitten kun itseä vähän jännitti ja sitten alkoi myös ärsyttää, niin kaikihan se Laku rekisteröi. Onneksi loppu sentään meni hyvin.

Sitten siihen varsinaiseen aiheeseen. Aluksi teimme kontaktiharjoituksia, jotka eivät meiltä taaskaan onnistuneet. Laku katseli kyllä tosi kiinnostuneena kaikkea muuta, paitsi minua. Ja sitten tapahtui vielä pieni äksidentti. Jotenkin, en kyllä yhtään tiedä miten, Lakun hihna irtosi pannasta ja se luoksi toisen koiran luokse (Sori Piia!!). Hihnan lukko oli jostain syystä auennut. Tätä ei ole onneksi tapahtunut aiemmin, ja Laku on sentään kolmas koira jota tuossa hihnassa talutellaan. Nahkahihna on vankkaa tekoa, ja kotiin kun päästiin, tutkin sen vielä perusteellisesti, enkä kyllä mitään vikaa siitä löytänyt. Lukko on minusta vieläkin jäykkä, ja muutenkin se on kunnossa. Punoksetkaan eivät ole vieläkään menneet huonoiksi, vähän vaan venyneet, mutta ihan paksun ja kestävän näköiset vieläkin. Onko tämä sitten sitä meikäläisen tuuria, vai mitä. Mutta näköjään kaikki on mahdollista.

Seuraavaksi harjoittelimme luoksetuloa niin, että kävelimme ympäri maneesia, ja kutsuimme koiraa hihnanmitan päästä luokse. Tämä sujui hyvin, mutta taas tein liikaa, ja Laku kyllästyi lopussa. Mitenkähän saisin itselleni iskostettua, että maksimissaan viisi toistoa olisi aika sopiva määrä. No, sitten oli muistaakseni luoksetuloharjoitus yksitellen. Jossa olimme pakkautuneet muut maneesin päähän, ja taas meitä jäähy kutsui, kun kaikki olivat niin lähellä toisiaan ja Laku innostui haukkumaan. Itse luoksetulo meni hyvin, tosin Laku jäi kyllä aika kiivaasti haukkumaan minun perään. Seuraavaksi teimme taas siksak-luoksetulon, jossa tällä kertaa olimme aika lopussa. Ja siinäpä sitä vasta haukuttiinkin. Voi sitä raukkaa, joka siinä hihnan toisessa päässä silloin oli. Luoksetulossa Laku tuli taas suoraan ja vauhdilla.

Sitten mentiinkin jo muistaakseni viimeiseen tehtävään, eli kohtaamisharjoituksiin. Kaksi riviä kulki toisiaan vastaan ja lomittain mentiin ohitse. Tässä Laku kulki imuttamalla ihan kivasti toisten ohi. Sitten toinen rivi jäi keskelle seisomaan, kun toiset kävelivät edestakaisin ohi, ja vuoroja vaihdettiin. Lopuksi jäätiin kaikki keskelle riviin istumaan. Tästä jäi itselle hyvä mieli. Kaikista muista jutuista jäi tuo haukkuminen oikeastaan päällimmäiseksi. Mutta ihan hyväksi taktiikaksi osoittautui toisten luota poistuminen. Toivottavasti saamme tätä haukkumista kuriin tämän kurssin aikana. Ja toinen haaste tulevia kertoja varten on tuo kontakti. Eli näitä kahta yritetään nyt harjoitella myös omatoimisesti. Keskiviikon aiheena on peruskäskyt.

Meidän bravuuri meinas unohtua. Eli jossain välissä harjoiteltiin peruutusta. Laku hoksasi hyvin mitä pitää tehdä ja peruutti vierellä hienosti aina muutaman askelen verran, kun pidin makupaloja riittävän alhaalla. Ja tässä myös minä muistin tehdä vain 4-5 toistoa. Eli onnistui hyvin kaikin puolin, ja saatiin vetäjältäkin kehuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti