torstai 8. huhtikuuta 2010

Pentukurssi 7/8

Aiheena oli kohtaamiset ja ohitukset. Tehtiin erilaisia pujottelutehtäviä, ja vastaankävelyitä. Aloitimme kontaktiharjoituksilla, ja tällä kertaa oli tarkoitus ottaa kontaktia sivulla ollessa. Se onnistui hyvin, on kyllä parantunut meidän kontakti huimasti tämän kurssin aikana, kun alussa ei onnistunut ollenkaan. Tämän jälkeen olimme maneesin seinämillä kahtena rivinä, ja vaihdoimme puolia niin että rivit ohittivat toisensa. Sitten ohitimme koirat rinnakkain. Sitten pysähdyimme keskellä hetkeksi istumaan. Lopulta pysähtyimme ohjaajat vastakkain ja kättelimme. Laku teki kaiken hienosti. Aika paljon kyllä imutin sitä, mutta kyllä se välillä otti hyvin kontaktia pikkusen väljemmällä palkkauksella. Seinustoilla sillä oli tosi hieno kontakti sivulla ollessa.

Seuraavana muodostettiin kaksi jonoa, toinen keskelle maneesia ja toinen seinustalle. Seinustalla ollut jono pujotteli keskellä olleen jonon ensin kävellen, sitten vähän reippaampaa vauhtia. Olimme ensin seinustalla, ja ohitukset menivät hyvin. Tosin imutin Lakua makupalalla melkein koko ajan. Jälkeen päin kun mietin treenejä, niin se olisi varmaan osannut ohittaa jo vähän vähemmälläkin palkkauksella, mutta itse sössin tämän homman. Johtuu varmaan edellisistä koirista, ja nyt en osaa itse ajatella että uusi koira ja uudet jutut. Ja mulle on kyllä aina ollut vaikeaa tuo harjoitusten haasteen sopiva vaikeutus. Teen mielummin vähän varman päälle kaiken. Voisi ottaa enemmän haastetta. Jatkossa yritän harjoitella ohituksia vähän vähemmällä palkkauksella ja vaatia Lakulta jo pikkusen pidempää seuraamista. Hienosti se jaksoi olla myös keskirivissä seisomassa, jopa silloin kun toiset juoksivat ohi.

Sitten tehtiin siksak luoksetulo. Tähän asti maneesissa olikin ihanan hiljaista ja rauhallista. Mutta hiljaisuus loppui siihen kun oli Lakun vuoro jäädä vieraan pideltäväksi. Toinen alkoi haukkumaan niin että hyvä kun siellä ajatuksiaan kuuli, ja pari muutakin koiraa yhtyi kuoroon. *syvä huokaisu*. Sitten tehtiin yksittäis luoksetulo niin että ohjaaja läksi juoksemaan ja oli tarkoitus juosta koiran kanssa kilpaa. Taas Laku alkoi haukkumaan, mutta luoksetulo meni hyvin, niin kuin edellisessäkin tehtävässä. Sitten loppui makupalat, ja kello alkoi olla 10-15 vaille seitsemän, niin lähdimme ennen viimeistä harjoitusta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti