perjantai 6. elokuuta 2010

Jälkeä

Tänäänkin kävimme jäljellä. Lakulle n. 120 askelta, namit joka viidennelle askeleelle ja annettiin vanheta reilun puoli tuntia. Jäljen vanhetessa kävimme uimassa. Siellä olikin aikamoinen aallokko, ja olisiko se vähän jännittänyt, kun tyttö ei oikein lähtenyt lelujen perään. Muutaman kerran kävi noutamassa ne hienosti, ja aikamonta kertaa taas ei. Onneksi oli toinen koira mukana, niin ei tarvinnut hakea leluja järvestä itse =). Tässä järvestä noudossakin on sellainen juttu, että ei tuo leluja käteen asti kun ihan satunnaisesti, vaan yleensä tiputtaa rantaveteen tai sitten vähän matkaa rannalle päästyään. Tänään ja eilen mietin tuota, ja meidän ongelma on varmasti siinä ettei Laku osaa luovutusta. Sitäpä sitten alammekin harjoitella käänteisesti noutoa ketjuttamalla.
Itse jäljen ajoi mukavasti. Aika paljon jouduin jarruttelemaan, mutta eilisen jälkeen olin itsekin siihen paremmin varautunut. Nyt näytti tekevän paremmin töitä, kun nameja oli harvemmassa. Ensi kerralla (jos on vielä yhtä kuivaa kun nyt) tehdään samanlainen jälki, mutta annetaan vanheta vähän kauemmin.

Tiistaina kävimme Josepan hyvät tavat -ryhmässä. Paikalla oli Lakun lisäksi 10 kk ikäinen koira ja 16 vko ikäinen pentu. Teimme kontaktiharjoituksia ja seuraamista. Kontaktiharjoitukset meni nätisti. Seuraamiseen tuli hyviä neuvoja; nyt jatkan sitä niin, että sanon sivu/seuraa (en ole vielä päättänyt kumpaa, ehkä sivu) kun on perusasennossa ja sitten edetään yhden askeleen seuraamisiin. Yritän itse pitää oman asentoni suorassa katse eteenpäin, enkä siis ylävartalo koiraan päin kääntyneenä, niin kun se nyt menee.

Hammaslääkäriaikaa soittelin myöskin. Lakua hoitanut eläinlääkäri on paikalla vasta elokuun viimesestä viikosta eteenpäin, joten siellä käynti siirtyy syyskuun puolelle. Hampaita olen harjaillut silloin tällöin. Dental sticksin tyyppisiä purtavia pyritään antamaan joka päivä (joinakin päivinä on saattanut unohtua). Juomaveteen sekoitan Virbacin Vet aquadentiä, nyt kesäaikaan se voi kylläkin juoda myösmuualta kuin omasta vesikupista. Sitten ostin sille pussin Royal Caninin Dental -nappulaa. Ja nyt se syö vuoroin sitä ja Cibaun kala-riisi nappulaa. Hampaat on vähän kellastuneet, en tiedä onko kiilteeseen tullut jotain lisävaurioita, vai onko se hammaskiveä. Tätä kellastumista on myös takahampaissa, sekä yläkulmurien yläosissa, joten toivottavasti se on hammaskiveä eikä muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti