tiistai 10. marraskuuta 2009

Tiistai 10.11.

Aika vierähtää niin nopsaan, etten ole ehtinyt blogia päivitellä.
Loman loputtua Lakun yksinoloharjoitukset muuttuivat tosi touhuksi, kun neitokainen joutui jäämään työpäivien ajaksi kotiin kera kongien ynnä muiden viihdykkeiden. Piti miettiä, mitä kaikkea ajankulua pennulle voi jättää, ettei masu tule liian täyteen. Lopulta jätimme yhden kongin missä oli 3 raakaa lihapullaa, yhden kongin missä oli vähän maksalaatikkoa ja vähän turvotettua ruokaa ja korkkina kaluttu putkiluun jämä, ufon jossa oli siankorvasuikale ja pikku luu, orkan, johon oli työnnetty vähän juustoa, rolinapallon kera 15 raksua ja ison putkiluun johon pursotin pentutahnaa jo syödyn ydinluun tilalle. Eli aika paljon syötävää. Kaikkea Laku ei suinkaan ollut syönyt, mutta vaikutti että aika oli kulunut hyvin välillä touhuten ja välillä nukkuen. Putkiluun sisältö oli syöty, samoin rolinapallon. Maksalaatikko oli osin syöty, korva ja pikkuluu koskematta.
Eilen sain vinkin, että kongin sisälle voisi hieroa suolatonta voita tai maksamakkaraa, niin ei ole niin täyttävä annos ja aika kuluu hyvin niitä nuoleskeltaessa.

Myös sisäsiisteys-harjoitukset jatkuvat. Paljon tulee pissaa paperien päälle, mutta kyllä lattiallekin vielä lirahtelee. Kävin hakemassa paikallislehden toimituksesta paperirullan jämän, niin on vähän lisää paperia, kun ei tuo yksi sanomalehti päivässä oikein riitä mihinkään. Ja se hyvä puoli tuossa rullassa on, ettei siinä ole mustetta, joka tarttuu lattioihin.

Lakun korvat ovat nousseet pystyyn, tosin oikean korvan kärki on välillä vähän taipunut vielä. Eilen käytiin taas mustissa ja mirrissä ostoksilla ja punnituksella, painoa oli jo 5,4kg. Tuntuukin että koira kasvaa silmissä.

Kaverikoiria on tapailtu, ja uusiakin kavereita saatu. Eilen päivällä kävimme raunioradalla leikkimässä rottweiler Essin ja kääpiöpinseripentu Eskon kanssa. Laku rohkeni juosta edestakaisin läpi pitkistä putkista leikin varjolla, kun Essi meni edeltä. Myös koviin ääniin tuli tuntumaa, kun läheisellä ampumakeskuksella oli pauketta. Vähän ensin ihmeteltiin mitäs ääniä nuo ovat, mutta ei stressaantunut. Illalla sitten seurasimme bullmastiffien tokotreenejä, sekä hieroimme vähän tuttavuutta myös niiden kanssa. Kerrankin Laku oli hiljaista tyttöä, ei edes haukkunut kertaakaan. Saa nähdä miten käy kun seuraavan kerran tapaamme, eiköhän niistä vielä hyvät ystävykset tule ;).

Tänään kävimme täällä: http://www.riapaunonen.net/ aloittelemassa shapingia. Edelliseltä koiraltamme jäi pari koulutuskertaa käyttämättä, ja onneksi ehdimme vielä Lakun kanssa käydä ne ennen kouluttajan äippälomaa. Aloitimme shapingin kosketuspallon kanssa (koska kosketuskeppi jäi keittiön pöydälle). Laku hoksasi nopeasti mistä on kysymys, ja meni heti haistelemaan palloa, naksaus ja palkka aina kun nenä osui palloon. Rian mukaan näin pienelle pennulle riittää 5-7 naksausta kerrallaan, sitten on tauon paikka. Teimme yhteensä 4 lyhyttä harjoitusta, ja hyvin Laku jaksoi. Lopulta se jopa työnsi palloa vähän eteenpäin nenällään.
Nyt harjoittelemme kotona kosketuskepin kanssa ja ensi viikon maanantaina käymme sitten Rian luona seuraavan kerran. Tarkoitus on aloittaa seiso-liikkeestä maanantaina.

Joinain päivinä on tosiaan touhua ollut aika paljonkin, toisina päivinä sitten mennään kevyemmin kotioloissa. Laku on tosi energinen, ja jaksaa touhuta yllättävän pitkiäkin aikoja kerrallaan, kun saa sitten niiden päätteeksi ottaa kunnon torkut. Ja hirmu oppivainen se on myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti