sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pikku neidin touhupäivä

Tämä aamu aloitettiin porokoira(+mudi)seurassa tottiksella. Ensimmäisellä kierroksella oli meidän meno jälleen vähän hukassa. Laku näköjään reagoi heti omalla tavallaan, kun huomaa että minä jännitän. Mutta kokeiltiin siis jäävistä istumista ja sitten seuraamista. Sitten keskityttiin perusasentoon. Loppuun oli vauhtiluoksetulo metsään. Tulihan se, mutta jokin siitä puuttui, eikä oikein edes leikkipalkka kiinnostanut. Mitä lie rauhoittelevia signaaleja mulle esitellyt =).

Toinen kierros meni paremmin, kun itselläkin oli jo paremmat fiilikset eikä enää niin paljon jännittänyt. Nyt tehtiin maahanmenoa niin että eka heitetiin nami, sit kun meni sen luokse, "maahan" ja palkka, sit taas namin heitolla koira kauemmaksi ja sama juttu. Sitten A-este. Toisella tai kolkilla yrityksellä meni sen tällä kertaa. Loppuun nouto josta loppupalkka. Tänään alettiin käyttää isompaa loppupalkkaa vikan liikkeen jälkeen.

Jälkien vanhetessa otettiin etsintäharjoitus. Lakun kanssa ei olla tätä tehty pitkiin aikoihin, ja jäljelle se oli mielestään menossa. Sitten irti päästyään se juoksi alueella ja näytti ihan siltä kun olisi tiennyt mitä tekee =D. Ja minun mielestä se irtosi yllättävän kauas. Etukäteen olin just ajatellu, että ei se varmaan kovin kauas mene, vaan pysyy siinä lähellä. Kiersin alueen puoliväliin ja mietin mihin suuntaan seuraavaksi menen, kun mulla oli omasta mielestäni aavistus missä maalimies on. Pyysin tottakai koiraa luokse juuri kun se oli hajulla, käytyään luona se meni suoraan takaisin maalimiehen luokse. Leena kertoi, että koira oli pyörinyt jonkin verran siinä ympärillä ja kerran haistellutkin, mutta tuli nameille vasta sitten kun Leena raotti namipurkin kantta. Ihan ei ollut varma kupletin juonesta. Hauskaa sillä kummiskin näytti olevan, niin pitäisi varmaan sillon tällön myös tätä puolta reenata. Muoks. Kun luin tätä nyt virkeimmin aivoin, niin huomasin, että olennaisin puuttuu... Lakulle uusi juttu tänään oli se, että maalimies oli hurstin alla "umpipiilossa".

Lakun päivän lopuksi ajettiin se jälki. Pellolla oli suora keppijälki, jossa tällä kertaa 4 keppiä. Vanheni pari tuntia. Jälki ja eka keppi löytyi nätisti. Sitten vähän sohlattiin ja mentiin toisen kepin yli. Laku meni vähän vierestä yli ja minä päältä. Liikaa oli vauhtia itsellä, enkä malttanut pysähtyä vaikka näin että pää on pystyssä. Loppujälki meni sitten mallikkaasti. Kolmas keppi löytyi hyvin, ja samoin loppupurkki. Hirmu hyvin teki. Jälkeenpäin ajatellen olis voinut vaikka vähän pidempikin jälki olla. Mutta hyvä näinkin. Päivä oli kummiskin pitkä. Aloitettiin jo kymmeneltä ja vasta seitsemän jälestä lähdettiin kotia kohti.
Hirmu hauskaa oli, kiitos kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti