perjantai 10. kesäkuuta 2011

Hellepäiviä

Huh hellettä. Koko viikko on ollut melko lämmintä, tänäänkin varjossa 31 astetta. On ollut vähän pakko jättää treenejä väliin ja nauttia auringosta esimerkiksi rannalla. Laku tykkää hakea vedestä keppejä. Ilman keppejä se ei ole uinut, eli varsinaisesta vesipedosta ei voi puhua, mutta kyllä se puljaa niin kauan kun keppejä vaan heitellään. Ja uimisen jälkeen iskee vääjäämättä hepulikohtaus =).

Vähän on kuitenkin reenailtu tälläkin viikolla. Maanantaina käytiin eka Pyryn kanssa lenkillä ja uimassa, ja sitten vielä pörrötokossa. Laku ja Pyry teki omia juttujaan ja toisella puolella kenttää pari toista koiraa omiaan. Harjoiteltiin maahanmenoa, noutoa, hyppyä, seuraamista, perusasentoa, ja mitähän muuta... Aika paljon kaikkea. Nyt oli vähän vapaampi suunnitelma ja päätin että tehdään sen mukaan mikä hyvältä tuntuu. Toimi ihan kivasti. Kerran vein sen autoon huilimaan, eli kaks kierrosta otettiin. Vähän oli keskittymisvaikeutta, muuten jäi mukava mieli tekemisestä. Liinan päässä varmuuden vuoksi pidin. Juoksuja tässä odotellaan, ja todennäköisesti pieni treenitauko vois jopa olla paikallaan. Tauolle olen ajatellut meille toisenlaista tekemistä, ettei ihan päästä lötkistymään, mutta ei siitä vielä sen enempää.

Keskiviikkona kävästiin käyttökoirien/popekon yhdistetyissä jälkireeneissä. Tehtiin jäljet vanhenemaan ja sillä välin esineruutua. Ruudussa Lakua kiinnosti lähinnä edellisen uroskoiran hajut. Kävi merkkaamassa esineet hienosti, mutta esineen tuominen ei käynyt sillä mielessäkään. Vähän oli haahuilua havaittavissa. Korvat kadoksissa jne. Juhannuksen tienoilla ne juoksut viime vuonnakin oli, joten niitä odotellessa treenitauko taitaa olla välttämätön. Jäljen se vielä jaksoi ajaa mallikkaasti. Jälki oli hevosenkengän muotoinen, mutta kulmilla. Molemmat kulmat oli nyt oikealle, kun viimeks oli enemmän kulmia vasemmalle. 6 Keppiä ja vanheni n. tunnin. Pituudesta en tiedä, yritettiin vähän pidempää tehdä, mutta metrimääriä en osaa arvioida. Ekassa kulmassa teki tarkistusympyrän, josta palasi hyvin jäljelle. Muut kulmat meni jäljellä. Kaikki kepit löytyi myös. Vähän meinasi loppua kohti väsähtää, hienosti kuitenkin jaksoi. Kaiken kaikkiaan jälki meni tosi upeasti. Itse sain ohjeita jälkiliinasta, että kannattaa ajaa ihan sieltä 10 metrin päästä, josta sitten ajoin ja kieltämättä ne koiran reaktiot näkyy selvemmin. Vielä pitää harjoitella oikeaa liinatuntumaa tuolla etäisyydellä, että tiedän siitäkin arvioida millon se olis jäljellä ja millon ei.

Tänään kävi Riksu takapihalla leikkimässä. Ja ihme kyllä ne oikeasti jaksoivat temmeltää, vaikka ulkona on hurjan lämmin keli, jonka takia ei edes lenkille uskalla lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti