keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Tottistelua

Vedetään nyt tästäkin viime aikojen tekemisten yhteenveto, kun olen niin laiska/olevinaan kiireinen blogin päivittelijä.

Noutoa harjoitellaan monellakin tavalla.
Tyyli 1: Työnnän kapulan sen suuhun ja pidän sitä siellä hetken ennen ruokaa. "Kiitos", otan kapulan itselle  ja "saa ottaa". Tästä saa siis jättipalkan.
Tyyli 2: Emäntä leikkii hikipäässä kapulan kanssa, ja jätti kehut&palkkaa kun koira ottaa sen suuhun. Tällä tyylillä se on jo jopa juossut vähän matkaa kapula oikein päin suussa. Jeee!
Tyyli 3: Tapahtuu lelujen kanssa "tuo tänne se" hetsausta, ja kun tuo niin välillä leikki jatkuu ja välillä "kiitos", jolloin luovuttaa ja leikki jatkuu sen jälkeen. Tähän tyyliin satsasin kaksi pehmolelua, joissa on vinku toisessa päässä ja pallo toisessa päässä, ne on semmosia pitkiä jutskia. Toinen on kyllä jo vähän hajalla. Täytyy hankkia patukat, jos ne kestäisi paremmin.

Seuraamisessa yritän opettaa sille takapään hahmottamista. Lyhyitä seuraamisia lähes paikoillaan molemmille sivuille. Olisi hienoa, jos se joskus seuraisi oikealla paikalla kun itse pyörin ympyrää. Se näyttää niiiin hienolta. Siihen on kyllä pitkä matka vielä. Perusasennossa reenataan katsekontaktia, ja tästä sitten muutamia askelia eteen kontaktissa. Samalla yritän muistaa, että pidän itseni suorassa.

Leikkimistäkin on harjoiteltu, myös tähänkin saatiin Lakun kanssa hyvää oppia. Olipa jännä nähdä se leikkimässä toisen henkilön kanssa niin kierroksilla, että sen häntäkin vispasi ympyrää. Taitavissa käsissä siitä irtoaisi vaikka mitä. En ole vielä ihan samalla tavalla saanut sitä itse innostumaan, mutta ollaan me harjoiteltu ja ehkä vähän paremmin osaan jo sen kanssa leikkiä mitä aiemmin.

Madallettua A-estettä on nyt muutamalla kerralla menty lelun kanssa. Viimeksi se kävikin jo "huvikseen" hyppäämässä sen ennen kuin itse ehdin mukaan. Samalla tavalla myös matalaa pystyestettä. Tästä se ei ihan niin paljoa tykkää mitä A:sta, varmaan vähän sattui kun on kolautellut vähän jalkojaan. Kotona on nyt harjoiteltu vähän matalammalla vielä.

Paikallaanoloa on harjoiteltu nyt aika vähän, tähän pitäis panostaa enemmän. Mutkun nuo vauhdikkaammat jutut vei  mukanaan.

Luoksetuloa on tehty lyhyeltä matkalta niin, että tulisi eteen oikeaan asentoon suoraan. Tähän liittyen ollaan myöskin opeteltu namikoppeja suusta. Harjoittelu tällä saralla jatkuu edelleen. Namikopit kädestä se kyllä hallitsee, mutta kun sylkäisen sille namin, niin on ollut ihan ihmeissään että mistä noita nameja oikein sataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti