perjantai 4. kesäkuuta 2010

Jälkeä ja tokoa

Eilen kävimme jäljellä. Lakulle tehtiin n. 30 metrin mittainen jälki. Makupaloja oli välill' joka askeleella, vä'lill' joka toisella tai kolmannella. Vetäjä sanoi että meni hienosti, Lakun nenä pysyi koko ajan maassa. Itsestäkin se meni hyvin, mutta välillä vähän jäljen vierestä. Joskus on mennyt tarkemminkin. Jarrutella piti, kun intoa riitti. Tyytyväinen olen! Ensi kerralla Lakulle voisi kuulemma tehdä sellaisen 40 metrin mittaisen jäljen, jossa on ekalla kymmenellä metrillä makupaloja, sit 5 metriä ilman, 5 metriä makupaloilla, 5 ilman jne. Ja vinkkinä tuli uusi juttu, että kannattaa juottaa koira taikka kastella koiran nenä ennen jäljestystä nyt kuivalla kelillä, että limakalvot kostuu kun maasto voi vähän polistä. Tänään jäi suuri osa Froliceista syomättä, sieltä täältä se niitä napsi suuhunsa. Loppupalkalla oli lihapullia purkissa ja kasa froliceja, plus uusi hieno elukan häntäkarvalelu. Lihikset ei kelvanneet ollenkaan, Froliceja soi syotettynä jonkin verran, mutta onneksi oli se uusi lelu, jolla leikkipalkka näytti toimivan hyvin.

Tänään olimme tokoillemassa pitkästä aikaa. Seuraamisia, kontaktiharjoituksia, Seuraamista liikkurin kanssa, luoksetuloa, estehyppy/harjoitusta sekä liikkeestä seisomista. Ei olla kaikkia noita kovin paljoa edes harjoiteltu vielä. Seuraaminen sujui pääosin hyvin. Käännokset meni kivasti. Välillä kontakti hävisi, mutta aika kivasti se sen piti, kun sai sopivasti nameja. Itse yritin harjoitella sitä, etten pitäisi nameja koko aikaa kädessä, vaan ottaisin ne aina taskusta. No, sen asian harjoittelu jatkuu vielä... Maahanmenoa ja paikallaoloa, noh tehtiin paikallaoloa niin kuin se osastaan, eli Laku minun edessä ja palkkaa paljon, niin pysyihän se siellä ihan jonkin aikaa. Pitäisi tähänkin kello ottaa mukaan, niin olisi loogisempaa. Tämän harjoittelu jatkuu kotona. Maahan meni avustuksella hyvin, ilman apujaki onnistui välillä. Estehyppyä ei ole harjoiteltu, nyt oli ihan eka kerta. Yritin jostain ihme syystä ensin täyskorkealla, eikähän se tietenkään tiennyt mitä pitää tehdä. Sitten älysin ruveta madaltamaan sitä, ja ihan matalimmalla se juoksi muutaman kerran vierellä yli hyvin. Mikähän lie ajatuskatko ollut, kun en älynnyt sitä heti madaltaa matalimmalle. Liikkestä seisomisessa jään itse seisomaan vierelle, hyvin pysähtyy ja malttaa jopa jonkin aikaa siinä seistä, kun en itse lähde huitelemaan etemmäs. Tätä voisi jo alkaa vähän vaikeuttamaan kotioloissa.

Hyvin tuli uutta intoa tokon treenaamiseen, ja sitä lähdin tältä päivältä oikeastaan hakemaankin. Mukava yllätys oli, kun Laku oli nätisti. Jotenkin se vaikutti nyt isolta tytoltä jo. Hankala kirjoittaa, niin eipä tämän enempää jaksa rustailla. Näppäimistoon on iskenyt joku ihme viirus, ettei loydy kirjaimet ja merkit oikeilta paikoiltaan, pitää alkaa tätä nyt korjailemaan. Liekko mennyt ulkomaankieliseksi. Poh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti