Eilen käytiin taas tekemässä jälkeä ja harjoittelemassa uimista Aadan kanssa. Jälki oli nyt pidempi, ja hajujen annettiin kylmetä 20 minsaa. Makupaloja oli n. joka toisella askeleella, välillä joka askeleella. Askelten pituus oli jo lähes normaali. Alussa tyttö meni taas vähän nopeasti, piti jarrutella ja Frolicit jäi syömättä. Sitten vähän alun jälkeen tulikin kivikkoinen kohta, jossa maassa oli uponneita kiviä ja muualla tosi kuivaa hietikkoa, jälki pikkasen hävisi. Laku joutui sitä etsimään, kävi pikku lenkin vasemmalla ja sitten oikealla, sitten lähti vähän eteenpäin oikeaan suuntaan. Nopeasti se löysi sen kyllä uudestaan ja tämän jälkeen myös työskentely parani huimasti. loppujäljen ajoi nenä kiinni maassa tosi huolellisesti, ja lopussa söi suurella innolla Frolic-kasan. Ihan kuin olisi joku pala loksahtanut paikoilleen. Saa nähdä miten ensi kerralla menee, mutta tähän oli hyvä lopettaa tällä kertaa.
Uimiset meni samoin kuin maanantaina, kyllä niitä keppejä oli ihan kiva järvestä hakea, mutta selkä ei taaskaan kastunut, eikä uimaan asti lähtenyt. Hyvää liikuntaa se vesirajassa juokseminenkin on. Ja eiköhän se sinne uimaankin saada viimeistään sitten kun vedet vähän lämpenevät. Aika kylmää on vielä. Eri asia sitten miten paljon se uimisesta alkaa tykkäämään, mutta hyvä kun ainakin kahlailee omatoimisesti.
Tänään Laku kävi puolestaan kumiveneilemässä miesporukalla. Hyvin oli veneessä ollut, muttta pelastusliiveistä oli varmuuden vuoksi pidetty kiinni. Ohi lentelevät linnut olivat kuulemma kiinnostaneet niin paljon, että olisi saattanut hypätä niiden perään. Kuvissa näkyy Jouhtenisen saari, joka oli geokätkön arvoinen ;).
"Trombi pyyhkäisi Jouhtenisen saaren yli voimalla elokuussa 2004. Suurimpana tuhonaan se teki saaren eteläosan metsään noin 25 hehtaarin kokoisen aukon. Puuta kaatui arviolta noin 5000 m³. Kova tuuli lennätti myös yhden taukopaikan kuivakäymälän peräti kilometrin päähän vastapäisen saaren rantaan. Myrsky eteni Kontiolahdella 500 metrin levyisenä rintamana Höytiäisen länsirannan Kunnasniemeltä järven yli aina Latvavaaraan asti. Koko tuhoalueella on pituutta noin 10 kilometriä. Höytiäisen ympäristössä tuulen suurin nopeus oli 50 - 60 metriä sekunnissa. Kaatuneet puut jätettiin tarkoituksella maahan, koska suojelualueelle oli suunniteltu ennallistamistoimia jo ennen trombin vierailua. Ennallistamisen tarkoituksena oli esimerkiksi jäljitellä keinotekoisesti myrskytuhoja, mutta luonto ehti asialle ensin. Saaren tuhoalueesta syntyi tutkijoille ihanteellinen luonnonlaboratorio, jossa voi seurata myrskyn vaikutusta luontoon ja lajistoon. Jouhtenisen tuhoalueen tekee ainutlaatuiseksi se, että Suomessa on erittäin vähän myrskytuhojen jäljiltä luonnontilassa olevia metsiä."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti